Strašidelné mestské legendy (recenzia)

13. června 2017 v 11:24 | Ami |  Recenzie
Názov: Strašidelné mestské legendy

Autor: Alerazz501

Žáner: Urban legends

Počet legiend: 9




Príbeh: Al píše mestské legendy zo svojho mesta a následne k nim prikreslí desivé, no za to nádherné kresby. Všetky mestské legendy jednotlivo od Alerazza sú nižšie aj s ich skvelými ilustráciami.

Negatíva: Možno sa niektorí pýtate, prečo píšem recenziu na všetky legendy naraz. Jednak som si ani nevedela vybrať, na ktorú napíšem recenziu, jednak by som jednu ani nevedela poriadne zrecenzovať a jednak ak mám niečo povedať k jednej, tak to vlastne platí na všetky.
Ale ľudia... Vy mi to teda nezľahčujete, to teda nie... Znova nemám skoro čo vytknúť. XD Hovoril si Al niečo v tom zmysle, že si už dlhšiu dobu chcel väčšiu spätnú väzbu na tvoje mestské legendy. Ale naozaj neviem nájsť k tomuto kritiku. Prepáč, ak zniem ako niekto, kto chce silou-mocou napísať niečo zlé, naopak, radšej píšem pozitíva. ;)
Našla by sa len jedna chybička krásy. V mestskej legende "Krátky podchod" bola taká zaujímavá veta: "Zatiaľ čo som sa motal ako idiot, nadával a snažil sa odstrániť ten lepkavý hnus z tváre, začul som hlasný brechot. Otočil so sa pripravený brániť sa no bol to len pes." Dobre to sú dve vety, ale predsa je to zaujimavé tým, že breše len pes. :D Dalo by sa to brať akože sa chcel brániť pred veľkým psom, ale nakoniec zistil, že to bolo len šteňa (čo vlastne bolo aj naozaj). Takže ak upravíš tieto dve vetičky tak to bude dokonalé. ;)

Pozitíva: Neverila by som, aké úžasné mestské legendy môže mať Slovensko. Väčšinou nepočujem žiadne, a keď už som sa k nejakej dočítala, bolo očividné, že je to len chabý pokus spraviť desivú legendu a bola to skôr rozprávka, len si to hovorilo "mestská legenda" a chcelo to byť desivé. Ale tieto sú celkom iné. Človeku sa až rozum zastaví pri tom, ako silno premýšľa nadtým, či je to pravda. V oboch prípadoch človeka vydesí dosť na to, aby pocítil strach pri vkročení na určité miesta. Možno niekoho, kto sa bojí viac, donúti na to miesto ani nevkročiť. XD Ale aj štýl, akým to píšeš je úžasný, napätie sa stupňuje a nikdy neviete, čo máte čakať. Osobne som sa ľakla pri scénke v legende "Mestská bosorka", keď ju ten chlapík chcel oklamať polovičnou slivovicou, a bolo jasné, že sa len tvárila, že mu na to skočila. Tak vtedy som sa zľakla, čo mu spraví bez toho, aby o tom vedel. Alebo v "Kostižery" som čakala úplne iné stvorenia požierajúce kosti, no o to viac to človeka vydesí.
Ohľadom legendy "Maringotka v lese" bolo toho o nej málo napísané, ale to beriem ako pozitivum, o to je to desivejšie. Jednoducho sa vám v hlave začnú hemžiť otázky typu: "Prečo človek dostane pokušenie do nej vojsť, čo sa s ním následne stane..." To je fakt desivé.
Takže rozhodne vydarené, najlepšie podľa mňa boli "Tvor v parku", "Kostižery", "Škeriaca sa soška" a "Mestská bosorka". =) Neviem, ktoré je najlepšie, každá je úplne iná a originálna, no aj tak dosť desivá. Samozrejme, aj ostatné stoja za to si ich prečítať.

Mestské legendy jednotlivo:











Ďakujem ešte raz za to, že si mi zveril tvoje legendy. ;)

Chcete si aj vy dať na váš príbeh napísať recenziu, zviditeľniť ho a hlavne prečítať si naň úprimný názor? Pre viac informácií kliknite SEM.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 13. června 2017 v 11:58 | Reagovat

Ty ilustrace jsou fantastické, dlouho jsem neviděla nic co by ve mě vyvolalo takový pocit strachu 8-O

2 Joina Joina | Web | 13. června 2017 v 18:17 | Reagovat

Až po mě běhá mráz po kůži.
Škoda, že ty příběhy jsou v angličtině, aspoň se díky tomu mohu o trochu více v ní zdokonalit.
Jinak recenze je dobrá že mě to láká si to uplně vše přečíst :)

3 Al Al | 13. června 2017 v 19:04 | Reagovat

[2]: Som rád že sa príbehy páčia ;) a ak sa náhodou nebudú dať otvoriť cez DeviantArt motionbook (ten prvý link pod nadpisom) nakoľko viem že na mobile to často nejde tak som všetky pridal v slovenčine aj na druhý blog ktorý Ami založila aby boli lepšie dostupnejšie. Link k nim je tu: http://creepypastery.blog.cz/
a určite plánujem ešte minimálne tri ďalšie príbehy do budúcnosti ;-) :-D

4 Al Al | 13. června 2017 v 19:07 | Reagovat

A ešte raz ďakujem Ami za skvelú recenziu ;-)A viem tú časť s brechotom si musím opraviť (niesi prvá ani posledná čo ma na to upozorňuje :D ) no momentálne pracujem na ich celkovej gramatickej a štylistickej korekcii, takže všetky tieto drobné chybičky ešte opravím :-)
Ak by kedykoľvek potrebovala niečo nakresliť alebo s hocičím pomôcť len si povedz a ja ti to splním. :-)

5 dinosaurss dinosaurss | Web | 13. června 2017 v 20:27 | Reagovat

Tak z toho mě až mrazí ??? .. Je to opravdu ale moc povedeně ilustrováno.

6 Hrobárova Dcéra Hrobárova Dcéra | Web | 14. června 2017 v 0:04 | Reagovat

Nie je to síce moja šálka kávy ale príbehy fajn až na malé slovné faily. Ale tie úžasné ilustrácie dotvárajú dokonalú atmosféru :) ja by som tomu dala tak 8/10

7 Dominika Dominika | Web | 14. června 2017 v 15:12 | Reagovat

Vypadá to opravdu temně, brrrr, v zádech mě mrazí....

8 rainorchid rainorchid | Web | 16. června 2017 v 15:33 | Reagovat

Ty jo, už tie obrázky sa mi vrývajú do pamäte O_O Na jednej strane si to chcem prečítať, no na druhej sa toho bojím :D  :D

9 Kurearyze Kurearyze | E-mail | Web | 16. června 2017 v 20:42 | Reagovat

Ty obrázky jsou celkem luxusní :D

10 Sayuri Sayuri | E-mail | Web | 17. června 2017 v 14:36 | Reagovat

Síce nie som zrovna na strašidelné príbehy ale prečo nie? Príbehy o Slovensku vôbec nepoznám, teda okrem Báthoričky a Čachtickej pani som nečítala vôbec nič. Takže si to píšem na zoznam, raz sa k tomu dostanem :)

11 Beznitka Loutkovská Beznitka Loutkovská | E-mail | Web | 18. června 2017 v 7:15 | Reagovat

Ami! Ó velká Ami! Děkujeme ti za zásobování nás stránkami, které je radno navštívit, pokud chceme, aby náš život měl nějaký smysl! A také ti děkujeme za posvátnou fialovou auru, kterou jsi obdarovala tento blog! I když si tě chvílemi pletu s Beastinkou a nemůžu tě najít! *jako součást obětního rituálu si usekne hlavu a položí ji na pyramidu Perwollu*
*doroste jí další hlava*
Wait, teď mám problém, já nevim, čím začít!

12 Natálie Natálie | Web | 20. června 2017 v 12:00 | Reagovat

ty ilustrace se hodně povedly.. :)

13 Ami Ami | E-mail | Web | 20. června 2017 v 21:23 | Reagovat

[1]: Tiež si to myslím. ;)

[2]: Sú dokonalé. :) Neboj, sú aj v slovenčine, ale odkaz ti Al už poslal. :D

[4]: Naozaj nemáš zač. ;) Budem sa tešiť na tvoje plánované diela.

[5]: Legendy sú naozaj desivé, je to top!

[6]: Ja faily nerátam, príde mi to trošičku zbytočné a hlavne sama ich nevedomky robím. :-D

[7]: Určite odporúčam prečítať.

[8]: Tak potom nezabudni oznámiť či si nabrala odvahu. :D

[9]: To teda sú! :)

[10]: Len do toho, naozaj to stojí za to!

[11]: *pokloní sa* Ďákuji! Tajne sa pokúšam na vás zosielať fialovú auru plnú inteligencia a kreativity!
Moja piramídka!

[12]: To sa musí uznať. ;)

14 LM LM | E-mail | Web | 21. června 2017 v 22:24 | Reagovat

Skvelé ilustrácie, len škoda tých značiek kopírovacích, no sú ozaj vydarené a vyzerá to zaujímavo :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama